Ishler sütés nélkül (tej és tojásmentes)









Ishler tésztájaként használhatjuk a tej és tojásmentes linzer receptjét is, de én most máshogy csináltam. Kíváncsi voltam, hogy működik-e keksz maradékból is, mert bár a családunk elég édesszájú, azért előfordul, hogy valamiből többet sütök, mint megszáradás előtt elfogyna.  Szóval most annyit csináltam, hogy vettem néhány kekszet, ledaráltam, majd elkevertem a morzsát annyi margarinnal, amennyivel formázható lett. Igazából pont úgy jártam el, mint ahogy régebben kókuszgolyót gyártottam darált háztartási kekszből, csak most garantáltan tej és tojásmentes kekszet használtam hozzá. Nem golyókat formáztam, hanem lelapítottam, "kinyújtottam", majd egy kör alakú kiszúróval megformáztam. Ezután a kekszek felét megkentem házi meggylekvárral, beborítottam a maradék konrongokkal, és megmártottam tejmentes olvasztott csokiban.

Hozzávalók:
tej és tojásmentes keksz (ha nincs házi, a DM-ben kapható ilyen)
margarin (LIGA)
meggylekvár
tejmentes csokoládé