Csokis muffin vaníliás vajkrémmel (tej és tojásmentes)



Hozzávalók kb. 10 db muffinhoz:
70 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
70 gr finomliszt
20 gr sötét nádcukor
60 gr nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
120 ml rizstej
240 ml növényi olaj 
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 zacskó vaníliás cukor)


Hozzávalók a vajkrémhez:
80 gr növényi  margarin (pl. LIGA)
110 gr porcukor
1 teáskanál vanília kivonat

Keverjük össze a muffin alapanyagait, osszuk el papírkapszlikkal kibélelt muffin tepsiben, és 190 C-on 30-35 perc alatt süssük készre. Az adagoláshoz standard méretű fagylaltos kanalat használva ebből a mennyiségből 10 db muffin lesz.

Amíg a muffinok sülnek keverjük össze a vajkrém hozzávalóit, és tegyük félre hűvös helyre.

A kihűlt muffinokat kenjük meg a vajkrémmel és díszítsük kedvünk szerint.