Ez a recept már régóta a repertoárom része. Most csak az elkészítés módja változott.
Hozzávalók:
600 gr sertés comb csíkokra vágva
2 nagy vöröshagyma
3 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
1 doboz növényi tejszín
100 ml alaplé vagy víz
Az első 4 alapanyagot lefagyasztottam (a hagymát még a fagyasztás előtt - az előkészítés során - megpirítottam egy kevés olajon). A főzés előtti nap estéjén elővettem a mélyhűtőből, reggelre kiolvadt. Ekkor adtam hozzá 100 ml vizet és 1 doboz szójatejszínt. Ebben főtt 8 órán keresztül alacsony fokozaton.
A Joya főzőtejszín mostanában abszolút kedvencem lett. Amikor növényi tejszínt említek ezt használom, persze a receptek más fajta növényi tejszínnel - rizstejszínnel, zabtejszínnel is működnek.
AZ első havi lassú főzős projectemről, melynek ez a recept is része itt olvashatsz.
Nagyon finom volt!
VálaszTörlés(Aranylen tejszínnel készítettem, nálunk a szója is allergén...)