Stroganoff_tejszínes-gombás sertés (tej és tojásmentes)



A lányom teli szájjal, és felfelé álló hüvelyk ujjal jelezte, hogy ez bizony nagyon finom. Volt időm, ezért nokedlit készítettem hozzá, de ha  nincs kedved még 5 percet sem a forró lábos felett görnyedni, akkor főzz hozzá apró szemű tésztát, úgy is tökéletes lesz.


Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy kihagytam a kukorica keményítőt. Amikor minden megfőtt egyszerűen belekevertem a tejszínt, és a petrezselymet. Nem kellett sűríteni.

Most szükség volt a 8 óra főzési időre. Már előbb is megfőtt minden alapanyag, de a hús az utolsó 2 órában lett igazán puha.


Stroganoff

Hozzávalók:
6 szelet sertés karaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
300 gr csiperke gomba szeletelve
2 evőkanál Worcestershire szósz

200 ml víz vagy alaplé

1 doboz növényi tejszín
1 evőkanál kukorica keményítő
1 csomag petrezselyem

Az első 5 alapanyag mehet a mélyhűtőzacsiba, majd a főzés napján a lassúfőzőbe (a kettő között pedig természetesen a mélyhűtőbe, de olyan unalmas ezt mindig leírni...).

Lassú fokozaton 8 óra, alacsony fokozaton 4 óra a főzési idő. Amikor a hús elkészült az olivás csirkénél leírtak szerint sűrítsük be, majd tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése