A lányom teli szájjal, és felfelé álló hüvelyk ujjal jelezte, hogy ez bizony nagyon finom. Volt időm, ezért nokedlit készítettem hozzá, de ha nincs kedved még 5 percet sem a forró lábos felett görnyedni, akkor főzz hozzá apró szemű tésztát, úgy is tökéletes lesz.
Mindent a recept szerint csináltam, kivéve, hogy kihagytam a kukorica keményítőt. Amikor minden megfőtt egyszerűen belekevertem a tejszínt, és a petrezselymet. Nem kellett sűríteni.
Most szükség volt a 8 óra főzési időre. Már előbb is megfőtt minden alapanyag, de a hús az utolsó 2 órában lett igazán puha.
Stroganoff
Hozzávalók:6 szelet sertés karaj
4 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
300 gr csiperke gomba szeletelve
2 evőkanál Worcestershire szósz
200 ml víz vagy alaplé
1 doboz növényi tejszín
1 evőkanál kukorica keményítő
1 csomag petrezselyem
Az első 5 alapanyag mehet a mélyhűtőzacsiba, majd a főzés napján a lassúfőzőbe (a kettő között pedig természetesen a mélyhűtőbe, de olyan unalmas ezt mindig leírni...).
Lassú fokozaton 8 óra, alacsony fokozaton 4 óra a főzési idő. Amikor a hús elkészült az olivás csirkénél leírtak szerint sűrítsük be, majd tálaláskor szórjuk meg petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése