5 perces kókuszos muffin (tej és tojásmentes)


Mikróban készülő kókuszos muffin kókuszhab díszítéssel. Senki nem mondaná meg róla, hogy nem rengeteg munka árán, hanem mindössze 5 perc alatt készítettük úgy, hogy  ebben az 5 percben már a díszítésre szánt idő  is benne van ! Két darab muffin süthető ekkora adagból.


Hozzávalók a muffinhoz:
3 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál olaj
2 evőkanál növényi tej
2 evőkanál cukor (nekem nyírfacukor)
1/2 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a kókuszhabhoz:
70 gr kókusztejszín
30 gr kókuszreszelék
20 gr nyírfacukor

Keverjünk össze mindent egy tálban. A sütőtökös muffinnál leírt módszerrel süssük meg mikróban. Az enyémben egy perc alatt sül meg, de érdemes mindenkinek kikísérletezni a saját mikrója teljesítményének függvényében. (Kezdjük fél perccel, majd még egyszer fél perc...)

A kókuszhab díszítés receptje, azaz a hozzávalók és az elkészítés módja az utolsó lépés kivételével mindenben megegyezik a kókuszgolyónál leírtakkal. A különbség csupán annyi, hogy most nem golyókat gyúrunk a masszából, hanem nyomózsákba tesszük, és feldíszítjük vele a muffinunkat. A végén tehetünk rá pár szem tejmentes csokilencsét is. 

                                 



A muffin receptjét ez a recept ihlette.

4 megjegyzés:

  1. Ezt egyszer ki kell próbálnom.
    Kókusztejszínhez a kókusztejet felbontott állapotban "pihenteted" a hűtőben? Vagy a zárt konzervben?
    Szerinted ez rizstejjel, vagy másfajta növényi tejjel is bekövetkezik?
    Csak konzerves jó? Úgy értem, dobozos csomagolásúban nem következik be ez a folyamat?
    Köszi, hogy jobban körbejárod nekem a témát!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia !

      Csak konzerv kókusztejjel próbáltam, ebből viszont minden eddig általam kipróbált márkával működött. Nem szoktam kibontani, bontatlan csomagolásban várakozik 1-2 doboz mindig a hűtőmben, ki tudja mikor lehet rá szükség alapon :-)és azt tapasztaltam, hogy minél tovább áll ott, annál vastagabb a "megszilárdult" réteg a folyékony felett, ami 2 hét után akár 4-5 centiméternyire is összemegy.

      Tejszínhab szerű "dolgot" lehet még szójából is készíteni, bioboltokban kapható felverhető verzióban is, de nem próbáltam.

      Létezik rizstejszín hab is, ilyet még sehol nem láttam más verzióban, mint eleve habot tartalmazó csőrős - kinyomós üvegben, de ezt sem Magyarországon. Vettem egyet Prágában egy bioboltban, de nem túl finom... :-( Neten is láttam, például itt:

      http://store.veganessentials.com/rice-whip-vegan-whipped-topping-by-soyatoo-p2766.aspx

      Törlés
  2. Szia Detty! Köszönöm a részletes választ!

    Üdv,
    Vegalife.blog.hu

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Tejallergia miatt mi is eleg sokat kisérleteztük a tejszínhab pótlásával. Nálam a pici kartondobozos kókuszkrém volt a nyerő, ami elég sűrű állagú, lehűtve habszifonba öntöm és teszek hozzá egy kis vízben feloldott cukrot is. Szerintem tökéletes! :)

    VálaszTörlés