Mami64 torta (tej és tojásmentes)


Keksz alap, csokikrém, kókuszkrém. Tejmentes, tojásmentes, cukormentes. Finom. Ennyi...

Hozzávalók a keksz alaphoz:

210 gr finomliszt
1 csomag sütőpor
90 gr tejmentes margain (pl LIGA)
70 gr nyírfacukor /xillit
4 evőkanál növényi tej
1 teáskanál vanília kivonat 
(vagy vaníliás cukor, de ebben az esetben cukorbetegek már nem fogyaszthatják)

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd dolgozzuk bele a tejet és a margarint. Gyúrjuk addig, amíg kemény, nyújtható tésztát nem kapunk. Nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és vágjunk belőle egy 22-25 centiméter átmérőjű korongot. A leeső darabokból gyúrjunk diónyi golyókat, amiket azután a torta alappal együtt megsüthetünk, és elmajszolgathatunk a maradék csokikrémmel és kókuszkrémmel, hogy semmi ne menjen veszendőbe ... :-) Süssük 200 C-ra előmelegített sütőben 15 percig.

Hozzávalók a csokoládé krémhez:
1 csomag tejmentes csokoládés pudingpor (pl Dr Oetker)
400 ml növényi tej
3 evőkanál nyírfacukor
250 gr tejmentes margarin

100 ml tejben keverjük el a pudingport és a cukrot, majd adjuk hozzá a felforralt 300 ml tejhez. Folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Hűtsük le szobahőmérsékletűre a pudingot, majd habverővel keverjük bele kis darabokban a margarint. (Egy zacskó pudingporhoz általában 500 ml tej szükséges, a krémhez azonban az átlagosnál némileg sűrűbb pudingra van szükségünk.)

A kókuszkrémhez a tejszínnél leírtaknak megfelelően járjunk el. Szedjük le a konzerv kókuszkém sűrű részét, és keverjük egy kézi habverővel egynemű krémmé. Cukrot nem szükséges hozzá adnunk.

A torta összeállítása nagyon egyszerű. Helyezzük a keksz alapot egy tálra, kenjük meg a csokoládés krémmel, majd tegyük egy órára a hűtőbe, hogy kissé megszilárduljon. Ez után kenjük rá a frissen átkevert kókuszkrémet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése