Ez a recept kivételesen nem ehető dologhoz vezet, így bár valóban tej és tojás nélkül készült, ennek nem igazán van jelentősége...ellenben hosszú éveken keresztül árasztja magából a mennyei fahéj illatot.
Hozzávalók:
100 gr fahéj (5 csomag)
60 gr almaszósz
110 gr folyékony papírragasztó
Keverjük össze a hozzávalókat, és gyúrjuk őket egynemű masszává. A hozzákevert almaszósztól lesz gyúrható, a ragasztótól pedig keményre szárad. Fontos, hogy olyan ragasztót válasszunk, aminek nincs illata , hogy a fahéj érvényesülni tudjon. Nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle tetszőleges formákat. Lukasszuk ki a díszeket, mert ha megszáradtak már nem fog menni.
Kiszáríthatjuk a formákat szobahőmérsékleten, vagy betehetjük 50 fokra felmelegített sütőbe is, hogy gyorsabban száradjanak. Mindkét esetben óránként forgassuk meg őket, hogy száradás után is laposak maradjanak.
Az én díszeimre piros és ezüst csillámragasztó került díszítésként, de enélkül is nagyon dekoratívak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése