Hozzávalók:
400 gr búzadara
50 gr búzaliszt
800 ml rizstej
1-2 evőkanál méz
50 gr margarin
baracklekvár
Keverjük össze a búzadarát a liszttel, majd a tejjel és a mézzel. Hagyjuk fél-egy órát állni.
Melegítsük fel egy edényben a margarint, öntsük rá a masszát. Ha az alja kissé megpirult fordítsuk meg egy fakanál segítségével, úgy, hogy közben daraboljuk is fel. Kevergessük rendszeresen, ha egy nagyobb darabnak minden oldala megpirult, vágjuk ketté a fakanállal, és az újabb darabok oldalait is pirítsuk meg. A végeredmény akkor jó, ha nagyobb darabokat, göböket kapunk. Én úgy szeretem, ha itt-ott kicsit meg is ég...
Házi baracklekvárral tálaljuk.
Tipp: Szokás a császármorzsát mazsolával készíteni. Ha szeretjük, akkor egy maréknyit keverjünk a búzadarás liszthez, mielőtt összekevernénk a tejjel.