Egy nem túl édes, egészséges finomság, már az ősz jegyében.
Hozzávalók:
360 gr teljes kiőrlésű liszt
150 gr cukor
360 ml növényi tej
70 ml olaj
1 teáskanál fahéj
300 gr reszelt alma
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
Keverjünk össze minden hozzávalót, majd 210 C-os sütőben süssük tűpróbáig. A képen látható süti egy gyümölcskenyér formában sült a fenti hozzávalók egyharmadából (a másik kétharmadból torta lett). Véletlenül alakult úgy, hogy ilyen vékony lett, de jót tett neki, vastagabban szerintem nem sült volna át rendesen, szóval szerintem nem szabad 4-5 centiméter vastagságnál több nyers tésztát önteni a sütőformába ebből a masszából. Így 40 percre volt szükség ahhoz, hogy elkészüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése