Hozzávalók a piskótához:
170 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
50 gr cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
30 gr cukor (nálam nádcukor)
1 evőkanál lenmagliszt
120 ml rizstej
3 evőkanál méz
Hozzávalók a csokikrémhez:
4 avacado
80 ml rizstej
120 gr méz
1 evőkanál mogyoróvaj vagy mandulavaj
200 gr étcsokoládé
50 gr cukrozatlan kakaópor
A piskóta alapanyagait keverjük össze, majd öntsük kiolajozott - lisztezett formába, és 180 C-on süssük készre.
Közben hámozzuk meg az avocadókat, távolítsuk el a magjaikat.
A csokoládé kivételével tegyük hozzá a többi hozzávalót, rakjuk késes robotgépbe, és pépeítsük. A csokoládét gőz felett olvasszuk meg, adjuk a péphez, és keverjük tovább pár percig, amíg egynemű masszát nem kapunk.
A csokoládé kivételével tegyük hozzá a többi hozzávalót, rakjuk késes robotgépbe, és pépeítsük. A csokoládét gőz felett olvasszuk meg, adjuk a péphez, és keverjük tovább pár percig, amíg egynemű masszát nem kapunk.
Ha a piskóta elkészült hűtsük szobahőmérsékletűre, kenjük a tetejére a csokoládékrémet, és tegyük mélyhűtőbe.
A torta úgy finom igazán, ha mélyhűtőben tartjuk, és fogysztás előtt pár perccel vesszük ki onnan. Én abban a stádiumban szeretem, amikor éppen elkezd olvadni, már vágható, de még fagyos.