Krémes pohárkrém (tejmentes, cukormentes)


Torta, a maradékból kis krémesek, ami ez után még mindig marad, abból pedig összedobunk egy kis pohárkrémet. Semmi nem megy veszendőbe, és több társaságot is jóllakathatunk.

Hozzávalók 1 tortához, 4 kis krémeshez és 4 pohárkrémhez:

2 csomag kész leveles tészta
4 tojás fehérje
2 csomag tejmentes vaníliás pudingpor
1 liter növényi tej (nálam szójatej)
4 evőkanál nyírfacukor

A leveles tésztákból vágjunk ki 1-1- kerek tortalapot. A kerek lap  mellett kivághatunk még 2 nagyjából négyzet alakú lapot is, ebből lesznek a kis krémesek, a többi tésztát vágjuk csíkokra. Nem kell a csíkoknak szabályosaknak lenniük ... ezeket fogjuk majd a pohárkrémhez használni. A másik leveles tészta lapot ugyan így szabdaljuk fel.


A négyzeteket gyömöszöljük egy muffinsütő mélyedéseibe. 


Tegyünk bele egy muffinkapszlit, majd töltsük meg valami nehezékkel, pl babbal.


A kerek lapokat, illetve a muffinformákat tegyük sütőbe, és süssük addig, amíg a sütik halvány barnák nem lesznek (kb 20 perc 200 C-on)


A tortához az egyik lapot tegyük egy tányérra, rakjunk köré tortakarikát, töltsük meg a krémmel és tegyük rá a másik kerek lapot. A felső lapot érdemes felszeletelnünk, mielőtt a krém tetejére tennénk, így könnyebb lesz majd felszeletelnünk.

A kis krémesekhez vegyük ki a muffinkapszlikat a formákból, és a helyükre töltsünk a krémből.

A maradék krémet töltsük 4 szép pohárba, és kínáljuk mellé  maradék tésztából kisütött csíkokat.

A krémhez forraljuk fel a tejet, adjuk hozzá a pudingporral elkevert nyírfacukrot és forraljuk sűrűre. Még melegen keverjük hozzá az időközben kemény habbá vert tojásfehérjét.

Nálunk a torta szombat délelőtt készült, vendégségbe vittük. A puhárkrémeket megettük otthon a szombati ebéd után, a kis krémeseket pedig a vasárnapi ebéd után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése