tag:blogger.com,1999:blog-7625391644640608315.post1620847035377753363..comments2022-02-27T16:14:34.078+03:00Comments on Teljes élet tej és tojás nélkül: Muffintorta virágcserépben sütve (tej és tojásmentes)Unknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7625391644640608315.post-50109710150970107242018-03-19T17:10:13.568+02:002018-03-19T17:10:13.568+02:00Szia!
Amikor írtam a két elkeseredett levelemet i...Szia!<br /><br />Amikor írtam a két elkeseredett levelemet is neked (azért kétszer, mert hiába nézegettem, nem jelentek meg :), nem is láttam, hogy válaszoltál. Letörtem akkor, nem is próbáltam újra, egy kakaós piskóta van, ami tojás nélkül működik, egy másik recept alapján, de "fehéren" azt sem tudtam összehozni. Tegnap viszont kipróbáltam a váras tortádnál írt piskóta recepted és nagyon meglepődtem. A sütőporból csak egy kanállal tettem bele, meg fél kanál szódabikarbónát, plusz egy kanál almaecetet - biztos, ami tuti, azt írták azzal lép reakcióba -, és megsütöttem 190 fokon. Megsült. A szélei viszont ropogósak lettek, de a belseje isteni finom. Nem morzsálódott, nem esett szét atomjaira, igazi piskóta színe és íze lett. Meg fogom próbálni még egyszer, alacsonyabb hőfokon, hogy ne égjen meg, remélem sikerül.<br />Hozzá kell tegyem, hogy a linzer recepted viszont szuper! Most csináltam ünnepi alkalomra egy héttel az esemény előtt 5 féle formát, mind más ízű lesz majd. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04871463710689380371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7625391644640608315.post-88949376718293717912016-03-03T14:51:27.011+02:002016-03-03T14:51:27.011+02:00Szia !
Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz tapaszta...Szia !<br /><br />Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalataid vannak ezzel a recepttel. Különösen mert nekem ez a kedvencem, rengeteget használom. Ezzel készült pl a Lego Ninjago-s torta is itt a blogon. Nem igazán tudom mi lehetett a baj. Az biztos, hogy ha növeled a mennyiséget, és vastag / magas formát sütsz belőle, akkor nehezebben sül át. Próbáld meg esetleg vékonyabb rétegben sütni - a sárkány sok-sok vékony rétegből készült :-) Semmiképpen ne add fel, a recept szerintem jól működik, neked is sikerülnie kell :-) Ezeknél a vegán piskótáknál különösen igaz, hogy érdemes a rétegeket külön-külön egyesével megsütni inkább, és nem egy vastag réteget sütni, majd azt feldarabolni. Ennél a receptnél a képek tanúsága szereint én persze látványosan nem ezt csináltam, de az egy biztosabb módszer :-) <br /><br />Örülnék, ha kipróbálnád így is, és beszámolnál róla, hoyg hogyamn sikerült:-)Dettyhttps://www.blogger.com/profile/15343035933371166956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7625391644640608315.post-35578826765334694022016-03-02T14:40:11.493+02:002016-03-02T14:40:11.493+02:00Szia!
Tanácsot kérnék tőled. Ezt a tortát próbált...Szia!<br /><br />Tanácsot kérnék tőled. Ezt a tortát próbáltam a szülinapomra elkészíteni (a répamuffinból készült első kudarc után). Dupla adagból csináltam, pontosan mérve, 3 órán át sütöttem 190 fokon. Mindkét kísérletnél ugyanaz lett a végeredmény. Az elején szépen felemelkedett, sült, a közepe végig nyers maradt. A végén a külseje ropogós, kemény kéreg lett, a belseje pedig főzelék! Egy trutymó. Komolyan. <br />A két sütinél más lisztet használtam (tönköly fehér, ill. finomliszt), rizsitalt, és nem kevertem őket sokáig. Mi lehetett a probléma? A fiam sárkányos tortát kért a szülinapjára, de két ilyen borzalmas kudarc után nem merek belekezdeni. Van ötleted?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04871463710689380371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7625391644640608315.post-64833296316100157052016-03-02T14:21:52.502+02:002016-03-02T14:21:52.502+02:00Szia!
Próbáltam megcsinálni ezt a tortát.. szülin...Szia!<br /><br />Próbáltam megcsinálni ezt a tortát.. szülinapomra. Olyan óriási kudarc lett, közvetlenül a répamuffin receptből próbált torta után, hogy megkérdezem, van-e ötleted, mitől.<br />Minden mérce szerint kimérve, csak sima kerek tortaformában kezdtem sütni, dupla adagot. 190 fokon, ahogy írtad.. tippre másfél óra nem elég így neki, hát nem is volt akkor még készen, de 2 óra múlva sem. 3 órán át sütöttem, és ugyanúgy jártam vele, mint az előzővel: a külseje ropogósra sült (letakartam alufóliával a végén), a belseje pedig főzelék lett! Komolyan. Kétféle receptből mindkettő ugyanígy szar lett. A répatorta 2 órán át sült. A sütőm whirlpool, elektromos, alsó-fölső lángon sütöttem. Ennyire még soha nem rontottam el egy kaját sem, az összes többi recepted eddig sikerült. A fiam sárkányos tortát kért szülinapjára, de ezek után nem merek hozzáfogni. Szerinted, mi volt a hiba?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04871463710689380371noreply@blogger.com